Full täckning från start i Malmös The Point

Fungerande mobiltäckning och trådlös uppkoppling borde vara en självklarhet i nybyggda fastigheter. Nybyggen är ofta energisnåla och miljövänliga vilket resulterar i att de blir så täta och optimerade att mobiltäckningen inte fungerar. Dessutom kommer frågan om mobiltäckning in sent i processen. Men i byggnationen av The Point, Malmös högsta kommersiella byggnad, ser teknikpartnern Vinnergi till att det blir full täckning från början.

Om några veckor invigs The Point i stadsdelen Hyllie i Malmö som med sina 20 000 kvadratmeter och 29 våningar kommer att bli Malmös högsta kommersiella byggnad. Teknikpartnern Vinnergi har fått uppdraget från fastighetsägaren Annehem Bygg & Projekt AB att installera och optimera nätinfrastrukturen i fastigheten.

− Mobiltäckning och trådlöst nätverk är en hygienfaktor för hyresgäster idag och något som måste prioriteras för att vara en attraktiv hyresvärd. Normen tidigare har varit att hyresgästen själv har ansvarat för detta, vilket många gånger leder till att en och samma fastighet har flera olika operatörslösningar och att täckningen inte fungerar i hela fastigheten. Det här har Annehem tagit fasta på och tagit med i beräkningarna från början, säger Patrik Olsson, mobilexpert på Vinnergi.

– Vi har valt Vinnergi som leverantörer eftersom de har mycket stor och bred kunskap inom området. Det gör att vi känner oss trygga i att våra hyresgäster kommer ha en säker mobiltäckning i fastigheten från start, säger Mikael Risberg, projektchef Annnehem Bygg & Projekt AB.

Idag använder vi våra mobiltelefoner och teknik på ett helt nytt sätt som kräver att mobilnäten optimeras för att fungera i alla fastigheter och på alla platser vi befinner oss. Tidigare använde vi telefonen endast för att ringa med – idag ringer vi, surfar, streamar video, bland annat. Det gör att högre krav ställs på nätet och täckningen.

– Ibland kan uppkopplingen fungera när du väl står vid ditt skrivbord, men så fort du går ut i trapphuset eller åker hiss bryts samtalet eller så fryser hemsidan du är inne på. Det beror på att täckningen inomhus är svag och din telefon försöker koppla upp sig mot den mobilmast som är närmast. När du befinner dig i ett högt hus kan du få mottagning från flera master utomhus som kan ligga långt bort, vilket försämrar kvaliteten eller i värsta fall bryts samtalet. Det gör också att din mobil drar mer batteri för att den hela tiden söker uppkoppling och nät, förklarar Patrik Olsson.

Lika självklart som el och vatten
Enligt en undersökning genomförd av Vinnergi tycker 86 procent av aktörerna inom bygg- och fastighetsbranschen att mobiltäckning tillför ett stort värde för fastigheten.

– Trots att branschen inser vikten av att ha en fungerande uppkoppling och mobiltäckning är det långt ifrån alla fastighetsägare som har kommit lika långt som Annehem. Många gånger handlar det nog om att man gör som man alltid har gjort. Den digitala omställningen handlar om inställning och idag borde mobiltäckning vara lika självklart som elförsörjning eller tillgång till vatten, säger Patrik Olsson.

För mer information, kontakta gärna:

Mikael Risberg, projektchef Annehem Bygg & Projekt AB
072 533 30 82
mikael.risberg@annehem.se

19 december, 2019 | Nyhet

Mer information inom Full täckning från start i Malmös The Point

Vinnergi inleder samarbete med EnergiEngagemang
Vinnergi inleder samarbete med EnergiEngagemang

Vinnergi fortsätter att växa inom solkraft och energilager och tecknar ett nytt samarbetsavtal med en av Sveriges ledande aktörer inom området; EnergiEngagemang. EnergiEngagemang startades 2012 och har sina rötter i Södermanland. De är idag en av de ledande aktörerna inom solenergi och energilagring i Sverige. De är specialiserade lantbruk-, fastighets- och markinstallationer och driver företag …

Nu blir Maintrac Vinnergi Systems
Nu blir Maintrac Vinnergi Systems

Nu kopplar vi ihop oss helt med Vinnergi. Från och med 1 december byter vi namn från Maintrac till Vinnergi Systems. Som systemintegratör på Vinnergi kommer vi kunna hjälpa fler branscher att bli smartare, och tillsammans kan vi numera skapa ett ännu mer uppkopplat och effektivt samhälle. Frågor? Kontakta vd Bo Plym på bo.plym@vinnergi.se Vill du …

Så minimerade Hedemora Energi reaktiva effektförluster – ny innovation från Vinnergi
Så minimerade Hedemora Energi reaktiva effektförluster – ny innovation från Vinnergi

Bild: HMI och PLC monterad i kontrollskåpet   Reaktiv effekt belastar elnäten och kan leda till straffavgifter för dig som nätägare. Nu har Vinnergi tagit fram en ny innovativ mjukvara för Hedemora Energi. Den reglerar den reaktiva effekten, ökar överföringskapaciteten och sänker kostnaderna. En smart investering för framtiden. Reaktiv effekt är som skummet på ett …

5 anledningar till att IT- och Telekombranschen behöver beteendekompetens
5 anledningar till att IT- och Telekombranschen behöver beteendekompetens

Därför kan IT- och Telekomprojekt bli mer framgångsrika med beteendekompetens Med dagens snabba utveckling och AI-teknikens framfart kan vi snart bortse från den mänskliga faktorn. Eller? Tvärtom. Genom att kombinera teknik och beteendevetenskap tar Vinnergi fram träffsäkra lösningar inom IT och telekom – gjorda av människor, för människor. Här får du reda på hur tekniktäta …

Vinnergi och Arqly ingår strategiskt samarbete för nyckelfärdig lösning
Vinnergi och Arqly ingår strategiskt samarbete för nyckelfärdig lösning

Vinnergi och Arqly ingår nu ett strategiskt samarbete för att erbjuda kunder innovativa lösningar inom byggprojektering. Partnerskapet kombinerar Vinnergis fastighetstekniska expertis med Arqlys visionära arkitektoniska insikter. Resultatet? Fullservice från start till mål, som klippt och skuret för både det lilla och stora fastighetsprojektet. Det strategiska samarbetet mellan Arqly och Vinnergi betyder att bolagen nu skapar …