Jonas Pihlquist jobbar på Vinnergi Communicate i Göteborg, och har precis tagit steget från projektör till managementkonsult. Nu berättar han om möjligheten att utvecklas inom Vinnergi, och hur han ser på sin nya roll.

Vem är Jonas Pihlquist?
Jag är 41 år och bor i ett hus i Onsala tillsammans med min fru och våra två pojkar som är 3 och 6 år gamla. Jag har jobbat på Vinnergi sedan 2017. När jag inte är på jobbet så lever jag ett traditionellt familjeliv. Vi gör gärna många utflykter, till stranden, eller till skogen för att plocka svamp – ofta med picknick.

Vad gör en managementkonsult egentligen?
Ja, det undrar jag också ibland. Det är ju fortfarande ganska nytt. Men till skillnad från hur jag jobbat tidigare i rollen som projektör eller projektledare för byggprojekt, så kretsar rollen som managementkonsult mer kring de strategiska frågorna innan man bygger ett nät, exempelvis hur man ska tänka kring upphandling.

“…jag har en lång erfarenhet av branschen och försöker dra nytta av den kompetens jag redan har”

 Hur ser du på din nya roll? 
Jag har tänkt mig det som en trainee-tjänst. När vi har diskuterat detta har jag själv önskat att få möjlighet att komma in i rollen i ett lagom tempo och ha någon senior på området som stöd samtidigt som jag driver egna projekt. Jag har ju inte jobbat så mycket strategiskt tidigare, men jag har en lång erfarenhet av branschen och försöker dra nytta av den kompetens jag redan har. På så vis känns den här nya rollen som ett naturligt steg.

Hur har du utvecklats under tiden på Vinnergi?
Jag har fördjupat mig i allt som har med byggnation av fibernät att göra. Upprinnelsen till den här nya rollen var att jag ville bredda mig. En annan slags utveckling är att mitt självförtroende ökat när jag har lett projekt och hållit i möten under projektledaruppdrag.

“…lockad av hur de arbetade med värdegrunden”

Varför valde du Vinnergi som arbetsgivare från början? 
Jag såg och hörde om bolaget överallt, bland annat via en massa gamla kollegor som gick över till Vinnergi, så då fick jag upp ögonen för det. Dessutom var jag lockad av hur de arbetade med värdegrunden – att det exempelvis är viktigt att medarbetarna trivs på jobbet – för det är sånt som är lätt att säga, men jag var nyfiken på att ta reda på om det faktiskt var sant.

Och var det så då?
Ja, det tyckte jag. Och det tycker jag fortfarande att vi lever upp till.

Hur ser du på dina framtidsutsikter hos Vinnergi? 
Jag vill fortsätta bredda mig och testa på olika saker. Sett till att bolaget vuxit mycket på senaste tiden så ser jag att möjligheterna till att göra det är stora. Samtidigt vill jag fortsätta kunna dra nytta av mina erfarenheter och det jag redan kan. Jag tror det kan vara en spännande utveckling.

För mer information, kontakta gärna

Jonas Pihlquist
070-649 98 78
jonas.pihlqvist@vinnergi.se