Intervju med Manne Kruth om karriärresan till Maintrac

Utvecklaren Manne Kruth tog chansen att utforska en ny yrkesroll och inom koncernen – från Vinnergi till Maintrac. Ta del av Mannes resa och läs om hur han ser på sin nya roll, vad det bästa med hans jobb är och hans tips på hur man är en vardagshjälte på sin arbetsplats.

Varför har du börjat på Maintrac?
På Vinnergi arbetade jag med verifiering och optimering av mobilnät för en stor mobiloperatör och det uppdraget började nå sitt slut. Det var ungefär i samma veva som Maintrac kom in i bilden. Dessutom har jag alltid varit intresserad av mjukvaruutveckling, så när Maintrac och Vinnergi började samarbeta med varandra såg jag en möjlighet att arbeta med något nytt som också hör till ett av mina intressen.

Vad är din roll på Maintrac och hur kan en dag på jobbet se ut?
Jag jobbar som utvecklare och har blandade arbetsuppgifter. Det kan handla om allt från kundsupport och felsökning till att testa och förbättra Maintracs egenutvecklade OSS/BSS Flow.

“Jag har börjat bygga upp en ny grund att stå på som utvecklare”

Hur skiljer sig din nya roll på Maintrac från den tidigare?
Tidigare så arbetade jag med verifiering och optimering av mobilnät där jag stora delar av tiden var ute på fältarbete. Mina uppgifter varierade mellan allt ifrån att felsöka kundlösningar, till att verifiera att antenninstallationen i Citybanan i Stockholm fungerar enligt design. Det är stor kontrast från att jobba med verifiering och optimering av mobilnät, till att jobba med mjukvaruutveckling och lösa problem med programkod. Jag hoppas att jag i min roll på Maintrac tillför slutkundens perspektiv på Flow exempelvis när det kommer till användarvänligheten. Jag har tidigare jobbat inom en driftsorganisation och jag har erfarenhet och kunskap om vad som skulle underlättat mitt arbete om jag var slutanvändare av Flow.

“Jag får lära mig något nytt nästan varje dag, vilket är väldigt roligt och spännande”

På vilka sätt kan du dra nytta av dina tidigare erfarenheter i din nya roll?
Jag har jobbat i ungefär två år på Maintrac. Eftersom mina arbetsuppgifter idag skiljer sig så mycket från mina tidigare är det svårt att jämföra. Men ett tydligt exempel är att kunna felsöka ett system när många av parametrarna är okända. Att kunna upptäcka och skala av det som inte är en del av problemet för att lättare hitta en lösning.

På vilket sätt har du utvecklats under din tid på Maintrac?
Jag har börjat bygga upp en ny grund att stå på som utvecklare, vilket känns väldigt kul.

Vad är det bästa med ditt jobb och varför?
Jag får lära mig något nytt nästan varje dag, vilket är väldigt roligt och spännande. Det tillsammans med att få arbeta med fantastiskt kunniga kollegor som är oerhört omtänksamma gör att jag trivs bra på Maintrac.

Genom vår företagskultur H.E.R.O. strävar vi efter att vara hjältar i vardagen. Vad är ditt bästa tips för hur man är en vardagshjälte på sin arbetsplats?
Ta hand om varandra i stort och smått, ge varandra beröm. Det är vi värda!

Framtidsintegratören Vinnergi är en teknikpartner som erbjuder konsulting och tjänster inom samhällsinfrastruktur som telekom, energi och fastighetsteknik. Bolaget är värderingsstyrt med 400 medarbetare på 26 orter och omsätter cirka 800 miljoner kronor. Huvudkontor ligger i Linköping och bolaget är delvis medarbetarägt.

14 juni, 2021 | HERO, Nyhet

Kanske är du också intresserad av:

Vinnergi säkrar ramavtal med Umeå kommun för styr och övervakning
Vinnergi säkrar ramavtal med Umeå kommun för styr och övervakning

Vinnergi har vunnit ett ramavtal för Styr och Övervakning med Umeå kommun. Detta avtal kompletterar vårt nuvarande avtal inom el- och tele, vilket gör att vi kommer kunna vara med på fler fronter i kommunens byggnadsprojekt. Vad vinner Umeå kommun på att vi är med på fler fronter i projekt? El och Styr samverkar kring …

Vinnergi inleder samarbete med EnergiEngagemang
Vinnergi inleder samarbete med EnergiEngagemang

Vinnergi fortsätter att växa inom solkraft och energilager och tecknar ett nytt samarbetsavtal med en av Sveriges ledande aktörer inom området; EnergiEngagemang. EnergiEngagemang startades 2012 och har sina rötter i Södermanland. De är idag en av de ledande aktörerna inom solenergi och energilagring i Sverige. De är specialiserade lantbruk-, fastighets- och markinstallationer och driver företag …

Nu blir Maintrac Vinnergi Systems
Nu blir Maintrac Vinnergi Systems

Nu kopplar vi ihop oss helt med Vinnergi. Från och med 1 december byter vi namn från Maintrac till Vinnergi Systems. Som systemintegratör på Vinnergi kommer vi kunna hjälpa fler branscher att bli smartare, och tillsammans kan vi numera skapa ett ännu mer uppkopplat och effektivt samhälle. Frågor? Kontakta vd Bo Plym på bo.plym@vinnergi.se Vill du …

Så minimerade Hedemora Energi reaktiva effektförluster – ny innovation från Vinnergi
Så minimerade Hedemora Energi reaktiva effektförluster – ny innovation från Vinnergi

Bild: HMI och PLC monterad i kontrollskåpet   Reaktiv effekt belastar elnäten och kan leda till straffavgifter för dig som nätägare. Nu har Vinnergi tagit fram en ny innovativ mjukvara för Hedemora Energi. Den reglerar den reaktiva effekten, ökar överföringskapaciteten och sänker kostnaderna. En smart investering för framtiden. Reaktiv effekt är som skummet på ett …

5 anledningar till att IT- och Telekombranschen behöver beteendekompetens
5 anledningar till att IT- och Telekombranschen behöver beteendekompetens

Därför kan IT- och Telekomprojekt bli mer framgångsrika med beteendekompetens Med dagens snabba utveckling och AI-teknikens framfart kan vi snart bortse från den mänskliga faktorn. Eller? Tvärtom. Genom att kombinera teknik och beteendevetenskap tar Vinnergi fram träffsäkra lösningar inom IT och telekom – gjorda av människor, för människor. Här får du reda på hur tekniktäta …