Varför flyttar ni till nya lokaler?
Vi hade växt ur våra gamla lokaler på Kungsgatan i Karlstad. Sedan 2017 har vi stadigt växt inom affärsområdet Communicate i Karlstad och gjort att vi nu behöver större lokaler. Vinnergi vill också växa inom övriga affärsområden vilket den nya etableringen i Karlstad möjliggör. Dessutom var byggåret 1759, på våra gamla lokaler, som hade stor charm men det fanns även utmaningar kring layout, värme, kyla och ventilation.

Hur valdes ny lokal och hur kontoret skulle inredas?
Vi startade en lokalgrupp vars första uppgift var att ta fram en enkät för alla Vinnergimedarbetare i Karlstad. Svaren i denna enkät var grunden till den kravspecifikation som användes i arbetet med att leta olika objekt som sedan ledde till vi hittade våran nya lokal. Enkätsvaren gav bland annat vägledning kring lokalisering, avstånd till kollektiv trafik, behov av pausytor, mötesrum, tysta rum, duschmöjligheter, mm. Enkäten gav också en önskan av en mix mellan kontorslandskap i olika sektioner och kontor. Vi hade också förmånen att få arbeta tillsammans fastighetsägarens arkitekt och utforma lokalen efter våra behov. Vi känner att vi lyckats få med nästan alla behov och önskemål från enkäten. När vi sedan tillsammans beslutat oss för vår nya lokal och layout startade vi en ”pimpgrupp” som tittade på hur kontoret skulle inredas. Gruppen jobbade med allt från färgval, mattor, inredning och möblering tillsammans med fastighetsägarens arkitekt och olika leverantörer.

Hur är stämningen på nya Karlstadkontoret?
Den är mycket bra och alla börjar känna sig inbodda. Det tar alltid lite tid med injustering men nu så är nästan allt på plats och klart. Det känns jättekul att kunna erbjuda nya fräscha lokaler nu när vi söker fler personer till spännande uppdrag. Bland annat letar vi personer med planerings- och projekteringskompetens inom fiber. 

För mer information, kontakta gärna

Jonas Widén

Jonas Widén

Regionchef Communicate Mitt
+46 725 67 16 35
jonas.widen@vinnergi.se

Kontorsansvarig för Oslo och ansvarig för Communicate i mellersta Sverige. Jag kan hjälpa dig med frågor inom fiber, IT och telekom.

Framtidsintegratören Vinnergi är en teknikpartner som erbjuder konsulting och tjänster inom samhällsinfrastruktur som telekom, energi och fastighetsteknik. Bolaget är värderingsstyrt med 380 medarbetare på 25 orter och omsätter drygt 400 miljoner kronor. Huvudkontor ligger i Linköping och bolaget ägs till 30 procent av medarbetarna.