Vinnergi Civil Works är uppstickaren som hjälper mobiloperatörerna att med utrullningen av 5G-nätet på ett nytt och smart sätt och visar redan på imponerande tillväxt. Med ramavtal med både Tele2 och Telenor är företaget nu redo att ta sig an en bredare del av telekomkonsultbranschen.

Teknikpartnern Vinnergi fortsätter satsa på telekom genom det nystartade dotterbolaget Vinnergi Civil Works. Bolaget byggde Sveriges första privata mobilnät för fullskalig operationell drift för Saab, tillsammans med Combitech och Nokia. I början av 2022 var Vinnergi Civil Works med och installerade de första prioriterade 5G-siterna i Göteborg och Stockholm.

– Vinnergi är idag marknadsledande inom flera områden inom telekom. Med det nya bolaget Civil Works har vi den samlade kompetensen att bygga ett helt nät – från ax till limpa. Det gör att vi kan arbeta närmare, snabbare och mer kostnadseffektivt för våra kunder, säger Niklas Holmek, vd för Vinnergi Civil Works.

Effektiva helhetslösningar för 5G-utrullningen

Som komplement till den mer traditionella konsulttimmen erbjuder Vinnergi Civil Works helhetslösningar med tjänster som sträcker sig från exempelvis radioplanering, TRM-planering och platsanskaffning, till installation och integrering av mobilbasstationer.

– Vi vill ta ett större ansvar i våra leveranser gentemot kunderna. Genom att erbjuda paketlösningar skapar vi effektivitet i projekten och har ett försprång gentemot andra entreprenörer; vi har redan varit på plats och dokumenterat siterna, så antalet kontaktytor blir färre, berättar Niklas Holmek.

Startskottet för det smarta samhället

Vinnergi Civil Works ser en stor tillväxt de kommande åren. Målet är att omsätta 100 miljoner kronor till och med år 2024 och fördjupa samarbetet med mobiloperatörerna.

– 5G-utrullningen är ett av de viktiga startskotten för det smarta samhället som vi arbetar med på Vinnergi. Vi ligger i fronten av den utvecklingen och skapar helt nya funktioner och tjänster inom telekom, energi, fastighet och industri. Vi tänker fortsätta att växa tillsammans med våra kunder, arbeta nära dem och hjälpa dem att utveckla sin verksamhet, säger Pierre Wallgren, vd för Vinnergi.

För mer information, kontakta gärna

Niklas Holmek, vd Vinnergi Civil Works
niklas.holmek@vinnergi.se
+46 70 578 5544

Pierre Wallgren, vd Vinnergi
pierre.wallgren@vinnergi.se
+4670 939 6964

Framtidsintegratören Vinnergi är en teknikpartner som erbjuder konsulting och tjänster inom samhällsinfrastruktur som telekom, energi och fastighetsteknik. Bolaget är värderingsstyrt med 400 medarbetare på 25 orter och omsätter drygt 480 miljoner kronor. Huvudkontor ligger i Linköping och bolaget är delvis medarbetarägt.