Vinnergi satsar nu på VVS för att bredda sin expertis inom fastighetsteknik. Genom att lägga till VVS-tjänster till sin befintliga portfölj av tjänster inom fastighetsteknik kommer bolaget erbjuda kunderna en ännu mer komplett lösning för sina fastighetsbehov före, under och efter byggnationen. Vinnergi vill utveckla det hållbara samhället genom innovation inom fastighet och samhällskritisk infrastruktur.

Vinnergi ska utöka sin expertis inom fastighetsteknik och integrera kompetens om VVS-Energi och fastighetsstyrsystem med andra tekniska system i fastigheter, såsom el, tele och säkerhetssystem.

– Våra kunder vill göra mer med oss och vi möter efterfrågan genom att bredda vår kompetens inom fastighetsteknik genom att lägga till VVS-tjänster i vår portfölj. Genom att erbjuda våra kunder en komplett teknisk lösning kan vi hjälpa dem att spara pengar och tid samtidigt som de skapar en bättre miljö för de människor som använder fastigheterna, säger Pierre Wallgren vd för Vinnergi.

Söker nu efter kompetens inom VVS

Vinnergi har nu flera rekryteringsannonser ute för att formera ett VVS-team av erfarna ingenjörer och specialister som har en djup förståelse för VVS-system och dess betydelse för en fastighets prestanda och komfort. Genom att ha en ännu mer omfattande teknisk förståelse för alla aspekter av en fastighet – före, under och efter byggnationen kan Vinnergi erbjuda en helhetslösning som kan minska driftskostnader, öka effektiviteten och komforten över tid.

– För att kunna bygga riktigt smarta och energieffektiva fastigheter behöver vi kunna påverka hur vi utformar och integrerar alla tekniska system i en fastighet.
Genom att addera VVS-, energi och styrkompetens kan vi erbjuda våra kunder att designa helt integrerade, uppkopplade och övervakade fastighetssystem som vi sen kan styra efter hur fastighetens användare beter sig. Kopplar vi sedan till ett lärande AI så har vi en smart fastighet som automatiskt anpassar sig för att spara på energi och resurser – både här, nu och under hela fastigheten tekniska livslängd, berättar Jimmy Lenander regionchef på Vinnergi, Living syd.

Genom att satsa på VVS-området som en del av sin tillväxtstrategi förstärker Vinnergis sin position som teknikkonsult inom fastighetsteknik. Det gör bolaget till en attraktiv partner för de fastighetsägare och byggföretag som söker nästa generations smarta innovation för sina nuvarande och kommande fastigheter

– Den här satsningen går helt i linje med koncernens vision ”Ett smartare samhälle genom hållbara innovationer”. Jag konstaterar att genom våra samlade förmågor inom IT, telekom, den nya satsningen med mjukvarubolaget Bitvis och allt som rör det uppkopplade med automatiserade flöden så arbetar vi redan i framtiden idag. Nu fortsätter vår utveckling från teknikkonsult till Framtidsintegratör genom att integrera smarta innovationer och bygga det hållbara samhället på riktigt, säger Pierre Wallgren vd Vinnergi.

För mer information, kontakta gärna

För mer information, kontakta gärna:
Pierre Wallgren, vd Vinnergi
+46709396964
Pierre.wallgren@vinnergi.se

Jimmy Lenander, regionchef Living syd
+46 70 404 1896
Jimmy.lenander@vinnergi.se

Framtidsintegratören Vinnergi är en teknikpartner som erbjuder konsulting och tjänster inom samhällsinfrastruktur som telekom, energi och fastighetsteknik. Bolaget är värderingsstyrt med 400 medarbetare på 25 orter och omsätter drygt 480 miljoner kronor. Huvudkontor ligger i Linköping och bolaget är delvis medarbetarägt.