Teknikkonsultbolag blir mästargasell och byter namn

Vinnergi är det nya namnet på teknikkonsultföretaget We Consulting och Ikkab som slogs samman i början på året. Nyligen fick företaget ta emot sitt Mästargasell-diplom från Dagens Industri, vilket innebär att de utsetts till ett av Sveriges främsta tillväxtföretag vid tre tillfällen. Sammanslagningen gör att företaget breddar sin verksamhet och räknar med att öka tillväxttakten ytterligare.    

– Digitaliseringens framfart med smarta hem och smarta samhällen ställer allt högre krav på infrastrukturen. Förutsättningarna för ett smart och energieffektivt samhälle är att olika kompetenser samarbetar. Sammanslagningen av Ikkab och We Consulting gör att vi får en bredare kompetens och kan ligga steget före åta oss bredare uppdrag inom samhällsinfrastruktur, säger Pierre Wallgren, vd på Vinnergi.

Idag har Vinnergi kontor på 21 orter runt om i Sverige och ett i Norge. Bland kunderna finns alltifrån fastighetsbolag och kommuner till energibolag och teleoperatörer.

– Vi har en tydlig vision om att bli Sveriges bästa teknikkonsultbolag inom telekom, energi och fastighet och att bygga de infrastrukturer som samhället behöver i framtiden. Sammanslagningen gör att vi får en teknikbredd och kan bygga starka kundteam för att lösa nya utmaningar. För det hjälper ju inte att bygga världens bästa fibernät om elnätet inte räcker till, säger Pierre.

Fördubblad omsättning på fyra år
Idag omsätter Vinnergi omkring 300 miljoner kronor och har cirka 300 medarbetare. Företaget har som mål att fördubbla såväl omsättning som antal medarbetare inom fyra år.

– Om vi ska kunna bidra i den tekniska utveckling som förändrar vårt sätt att leva så behöver vi bli större. Infrastrukturen är A och O om vårt uppkopplade samhälle ska bli smart på riktigt, säger Pierre.

Även om det finns en tydlig tillväxtstrategi är Pierre noga med att poängtera vikten av att förbli en lokal aktör, både för kundernas och medarbetarnas bästa.

– Vi ska om möjligt bli ännu mer lokala, både för att kunna vara snabbfotade och nära våra kunder men också för vara nära den kompetens vi vill attrahera. Historiskt har vi etablerat oss där kompetensen finns, vilket varit framgångsrikt. Jag ser att det finns god tillväxtpotential på samtliga våra 21 orter och det är möjligt att vi kommer att öppna upp fler kontor i närtid, säger Pierre.

Vinnergi ägs till stor del av medarbetarna, vilket Pierre ser som en viktig framgångsfaktor.

– Det är självklart att delägarskap bygger ett starkt engagemang och det sätter en kultur i företaget där man är med och bestämmer på riktigt. Delägarskapet gör också att vi har många starka ambassadörer i organisationen som fångar upp förbättringspotentialer och ser till att snack blir till verkstad, avslutar Pierre.

Framtidsintegratören Vinnergi är en teknikpartner som erbjuder konsulting och tjänster inom samhällsinfrastruktur som telekom, energi och fastighetsteknik. Bolaget är värderingsstyrt med 400 medarbetare på 26 orter och omsätter cirka 800 miljoner kronor. Huvudkontor ligger i Linköping och bolaget är delvis medarbetarägt.

23 september, 2019 | Nyhet

Kanske är du också intresserad av:

Vinnergi inleder samarbete med EnergiEngagemang
Vinnergi inleder samarbete med EnergiEngagemang

Vinnergi fortsätter att växa inom solkraft och energilager och tecknar ett nytt samarbetsavtal med en av Sveriges ledande aktörer inom området; EnergiEngagemang. EnergiEngagemang startades 2012 och har sina rötter i Södermanland. De är idag en av de ledande aktörerna inom solenergi och energilagring i Sverige. De är specialiserade lantbruk-, fastighets- och markinstallationer och driver företag …

Nu blir Maintrac Vinnergi Systems
Nu blir Maintrac Vinnergi Systems

Nu kopplar vi ihop oss helt med Vinnergi. Från och med 1 december byter vi namn från Maintrac till Vinnergi Systems. Som systemintegratör på Vinnergi kommer vi kunna hjälpa fler branscher att bli smartare, och tillsammans kan vi numera skapa ett ännu mer uppkopplat och effektivt samhälle. Frågor? Kontakta vd Bo Plym på bo.plym@vinnergi.se Vill du …

Så minimerade Hedemora Energi reaktiva effektförluster – ny innovation från Vinnergi
Så minimerade Hedemora Energi reaktiva effektförluster – ny innovation från Vinnergi

Bild: HMI och PLC monterad i kontrollskåpet   Reaktiv effekt belastar elnäten och kan leda till straffavgifter för dig som nätägare. Nu har Vinnergi tagit fram en ny innovativ mjukvara för Hedemora Energi. Den reglerar den reaktiva effekten, ökar överföringskapaciteten och sänker kostnaderna. En smart investering för framtiden. Reaktiv effekt är som skummet på ett …

5 anledningar till att IT- och Telekombranschen behöver beteendekompetens
5 anledningar till att IT- och Telekombranschen behöver beteendekompetens

Därför kan IT- och Telekomprojekt bli mer framgångsrika med beteendekompetens Med dagens snabba utveckling och AI-teknikens framfart kan vi snart bortse från den mänskliga faktorn. Eller? Tvärtom. Genom att kombinera teknik och beteendevetenskap tar Vinnergi fram träffsäkra lösningar inom IT och telekom – gjorda av människor, för människor. Här får du reda på hur tekniktäta …

Vinnergi och Arqly ingår strategiskt samarbete för nyckelfärdig lösning
Vinnergi och Arqly ingår strategiskt samarbete för nyckelfärdig lösning

Vinnergi och Arqly ingår nu ett strategiskt samarbete för att erbjuda kunder innovativa lösningar inom byggprojektering. Partnerskapet kombinerar Vinnergis fastighetstekniska expertis med Arqlys visionära arkitektoniska insikter. Resultatet? Fullservice från start till mål, som klippt och skuret för både det lilla och stora fastighetsprojektet. Det strategiska samarbetet mellan Arqly och Vinnergi betyder att bolagen nu skapar …