Vinnergi i Malmö växer och flyttar efter omröstning

Jimmy Lenander

Vinnergi i Malmö växer och flyttar efter omröstning

Teknikkonsulten Vinnergi har vuxit ur sina lokaler i centrala Malmö. Företaget är ett av Sveriges främsta tillväxtföretag och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri. Under kommande år ska antalet medarbetare i Malmö dubbleras – från 25 till 50.Med den expansionen uppstår nya krav på hur bolaget behöver utforma sina lokaler för att vara en attraktiv arbetsgivare. Därför fick medarbetarna vara med och bestämma och efter en omröstning vann Wihlborgs lokal Flygledaren 9 i Bulltofta i Malmö.

Etablering av affärsområdet Living på kontoret i Malmö med tio medarbetare sedan september har gjort att företaget vuxit ur nuvarande lokaler. En projektgrupp tillsattes med deltagare från hela verksamheten undersökte vad som är viktigast för att kunna arbeta effektivt och trivas på företaget.

Svaren blev lika många som antalet medarbetare, men att pendla med bil med tillgång till parkeringsplats och att själv kunna välja typ av kontorsarbetsplats och inte vara tvingad att sitta i öppet kontorslandskap var det var absolut viktigast för de flesta av våra medarbetare. På Vinnergi bygger vi inte kontor åt våra medarbetare. Vi bygger för dem, säger Jimmy Lenander kontorsansvarig i Malmö.

Det fanns 600 lediga lokaler i Malmö och projektgruppen fick 17 förslag från fastighetsbolagen vilket säger del om den kravbild som ställdes. Efter noggrann utvärdering och studiebesök genomfördes en intern omröstning av de fem kvarvarande förslagen. Wihlborgs fasighet Flygledaren 9 på Bulltofta i Malmö uppfyllde flest av medarbetares önskemål i kombination med företagets krav och ekonomiska förutsättningar.

Att få ha friheten att välja hur vi sitter på kontoret innebär att lokalen behöver vara större än om alla sitter i öppet landskap. På Bulltofta får vi dubbelt så stort som i innerstaden. Sen finns där även Malmös största friluftsområde, stadsbussen stannar på gatan utanför entrén och på cykelavstånd ligger nybyggda Östervärns tågstation. Vi får helt enkelt vi fina möjligheter att tillsammans utveckla Vinnergi i Malmö, förklarar Jimmy Lenander.

Idag omsätter Vinnergi omkring 300 miljoner kronor och har över 300 medarbetare på 22 olika orter. På Malmökontoret finns idag två av företagets tre affärsområden – Communicate och Living. De nya kontorslokalerna går helt i linje med den fortsatta tillväxten och planerna för etablering av rekryteringsföretaget Tech Talents och affärsområdet Power gör att bolaget under kommande år kan fortsätta sin offensiva tillväxtresa.

Vår vision är att göra framtiden smart för våra kunder, och det gör vi genom att vara en trygg partner som kan, förstår och älskar teknik och vad digitaliseringen kan göra för människor. Våra nya lokaler i Malmö möjliggör att vi kan bredda vårt erbjudande och fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare. Det är ett välkomnande tillskott i företagets utveckling och ett steg närmre målet att fördubbla såväl omsättning som antal medarbetare inom fyra år, avslutar Pierre Wallgren, VD på Vinnergi.

För mer information, kontakta gärna:
Pierre Wallgren, VD Vinnergi
pierre.wallgren@vinnergi.se
070 939 69 64

Jimmy Lenander, Kontorsansvarig för Malmö
jimmy.lenander@vinnergi.se
070 404 18 96

Framtidsintegratören Vinnergi är en teknikpartner som erbjuder konsulting och tjänster inom samhällsinfrastruktur som telekom, energi och fastighetsteknik. Bolaget är värderingsstyrt med 400 medarbetare på 26 orter och omsätter cirka 800 miljoner kronor. Huvudkontor ligger i Linköping och bolaget är delvis medarbetarägt.

30 april, 2020 | Nyhet

Kanske är du också intresserad av:

Vinnergi säkrar ramavtal med Umeå kommun för styr och övervakning
Vinnergi säkrar ramavtal med Umeå kommun för styr och övervakning

Vinnergi har vunnit ett ramavtal för Styr och Övervakning med Umeå kommun. Detta avtal kompletterar vårt nuvarande avtal inom el- och tele, vilket gör att vi kommer kunna vara med på fler fronter i kommunens byggnadsprojekt. Vad vinner Umeå kommun på att vi är med på fler fronter i projekt? El och Styr samverkar kring …

Vinnergi inleder samarbete med EnergiEngagemang
Vinnergi inleder samarbete med EnergiEngagemang

Vinnergi fortsätter att växa inom solkraft och energilager och tecknar ett nytt samarbetsavtal med en av Sveriges ledande aktörer inom området; EnergiEngagemang. EnergiEngagemang startades 2012 och har sina rötter i Södermanland. De är idag en av de ledande aktörerna inom solenergi och energilagring i Sverige. De är specialiserade lantbruk-, fastighets- och markinstallationer och driver företag …

Nu blir Maintrac Vinnergi Systems
Nu blir Maintrac Vinnergi Systems

Nu kopplar vi ihop oss helt med Vinnergi. Från och med 1 december byter vi namn från Maintrac till Vinnergi Systems. Som systemintegratör på Vinnergi kommer vi kunna hjälpa fler branscher att bli smartare, och tillsammans kan vi numera skapa ett ännu mer uppkopplat och effektivt samhälle. Frågor? Kontakta vd Bo Plym på bo.plym@vinnergi.se Vill du …

Så minimerade Hedemora Energi reaktiva effektförluster – ny innovation från Vinnergi
Så minimerade Hedemora Energi reaktiva effektförluster – ny innovation från Vinnergi

Bild: HMI och PLC monterad i kontrollskåpet   Reaktiv effekt belastar elnäten och kan leda till straffavgifter för dig som nätägare. Nu har Vinnergi tagit fram en ny innovativ mjukvara för Hedemora Energi. Den reglerar den reaktiva effekten, ökar överföringskapaciteten och sänker kostnaderna. En smart investering för framtiden. Reaktiv effekt är som skummet på ett …

5 anledningar till att IT- och Telekombranschen behöver beteendekompetens
5 anledningar till att IT- och Telekombranschen behöver beteendekompetens

Därför kan IT- och Telekomprojekt bli mer framgångsrika med beteendekompetens Med dagens snabba utveckling och AI-teknikens framfart kan vi snart bortse från den mänskliga faktorn. Eller? Tvärtom. Genom att kombinera teknik och beteendevetenskap tar Vinnergi fram träffsäkra lösningar inom IT och telekom – gjorda av människor, för människor. Här får du reda på hur tekniktäta …