Stadsnäten i Jönköping och Habo väljer Flow

Obs! Sedan 1/12 2023 är Maintrac en del av Vinnergi, och hete numera Vinnerg Systems.

Teknikexperten Maintrac har fått i uppdrag att leverera stödsystemet Maintrac Flow för det regionala driftbolaget Netsam. Med bytet till Flow kommer bolaget att kunna hantera de olika stadsnäten för Jönköping Energi AB och Habo Energi AB med ett smartare övergripande system vilket kommer förenkla den dagliga driften och ge en förbättrad möjlighet att effektivare bygga ut stadsnäten.

Maintrac är teknikexperten som levererar allt för Sveriges stadsnät. Idag arbetar bolaget med drygt 50 stadsnät med över 600 000 anslutningar över hela Sverige. Den egenutvecklade mjukvaran Flow är redan hjärtat och hjärnan i flera stadsnät runt om i Sverige.

– Det smarta med Flow är att kärnan bygger på en modern integrationsplattform med starkt fokus på att automatisera processer. Därmed kan det enkelt integreras i befintliga system som ex. ekonomi, kundsystem och andra tekniska stödsystem. Med Flow kan Netsam själva enkelt automatisera processer och därmed fokusera mer på kärnverksamheten, säger Bo Plym vd på Maintrac.

Bakom bolaget Netsam står Jönköping Energi AB och Habo Energi AB som sköter driften och ansvarar för tjänsteutvecklingen i det regionala nätet där Jönköpings och Habos öppna stadsnät ingår. Tillsammans omfattar bolagens bredbandsnät totalt över 35 000 anslutna hushåll och över 1 000 företagsanslutningar. Bolaget har efter en noggrann utvärdering valt att lämna nuvarande lösning och uppgradera till Flow.

– Flow har ett helt annat tänk som gör det lättare att möta framtidens krav på integration och system. Flow har öppnat så många möjligheter för oss. Det är riktigt kul att slippa anpassa verksamheten efter systemet och istället utföra saker utifrån hur vår verksamhet verkligen fungerar, berättar Kristoffer Petterson som är stadsnätstekniker på Netsam.

Netsam är en av många nya kunder som väljer Flow. Mjukvaran är resultatet av fler års utveckling och prototyping med flera av Maintracs kunder som var trötta på låsta system, höga integrationskostnader och handpåläggning.

– Liknande system på marknaden börjar bli ganska ålderstigna och har svårt att möta behoven från dagens moderna stadsnät. Flow är en plattform som använder moderna ramverk, open source och är uppbyggda för agil användning. Här får användaren själv möjlighet att skapa egna funktioner. Bara fantasin – inte systemet – sätter gränser för möjligheterna, avslutar Bo Plym.

För mer information, kontakta gärna:

Bo Plym, affärsområdeschef Vinnergi Systems (tidigare vd Maintrac)
bo.plym@vinnergi.se
070 291 65 64

Kristoffer Pettersson, stadsnätstekniker Netsam
036-10 82 94
kristoffer.pettersson@jonkopingenergi.se

Framtidsintegratören Vinnergi är en teknikpartner som erbjuder konsulting och tjänster inom samhällsinfrastruktur som telekom, energi och fastighetsteknik. Bolaget är värderingsstyrt med 400 medarbetare på 26 orter och omsätter cirka 800 miljoner kronor. Huvudkontor ligger i Linköping och bolaget är delvis medarbetarägt.

11 maj, 2020 | Notis, Nyhet, System

Kanske är du också intresserad av: