Obs! Maintrac är från 1/12 2023 del av Vinnergi, och heter numera Vinnergi Systems.

Teknikexperten Maintrac har fått i uppdrag att leverera stödsystemet Flow till Open Infra – en av de största ägarna av nätinfrastruktur i norra Europa. Open Infra valde Flow för att få den modernaste, mest flexibla och utbyggnadsbara integrationsplattformen i branschen. Med Flow kommer Open Infra att kunna fortsätta hantera sin befintliga infrastruktur samt kommande expansion på ett mycket effektivt och automatiserat sätt.

Maintrac är teknikexperten som levererar allt för Sveriges stadsnät. Idag arbetar bolaget med drygt 50 stadsnät med flera hundratusen fiberanslutna hushåll över hela Sverige. Den egenutvecklade mjukvaran Flow är redan hjärtat och hjärnan i flera stadsnät runt om i Sverige.

– Flow är byggt på modernt ramverk och bygger på en integrationsplattform vilket gör systemet flexibelt och framtidssäkert. Avtalet med Open Infra som är på sju plus sju år samt att det bara tog tre månader från projektstart till driftsättning är ett starkt bevis på just flexibiliteten och framtidstron. Det ska bli mycket roligt och spännande att få bidra till Open Infras expansionsresa, säger Bo Plym vd på Maintrac.

År 2020 slogs Stadsnätsbolaget, Öppna stadsnät och Svensk Infrastruktur ihop till att bli Open Infra. Bolaget finns idag etablerade på över 50 orter i norra Skandinavien och sedan i slutet av 2019 även i Berlin i Tyskland. Open Infra tror på öppen en digital plattform där obegränsad digital trafik kan flöda i fri konkurrens.

– Vi valde Flow och Maintrac eftersom vi på Open Infra ställer höga krav och behöver en modern plattform att expandera på. Med Flow kan vi själva automatisera processer, skapa rapporter, nya tjänster och funktioner och därmed fokusera mer på kärnverksamhet, säger Daniel Linder CTO på Open Infra.

Open Infra är en av många nya kunder som väljer Flow och idag används Flow på över tjugo stadsnät i Sverige. Mjukvaran är ett resultat av flera års utveckling och samarbete med några av Maintracs kunder som alla var trötta på låsta system, höga integrationskostnader och handpåläggning. Men satsningen har visat sig ligga helt rätt i tiden.

– Liknande system på marknaden börjar bli ganska ålderstigna och har svårt att möta behoven från dagens moderna stadsnät. Flow är en plattform som använder moderna ramverk, öppen källkod och är byggd för agil användning. Här får användaren själv möjlighet att skapa egna funktioner. Bara fantasin – inte systemet – sätter gränser för möjligheterna, avslutar Bo Plym.

För mer information, kontakta gärna:
Bo Plym, affärsområdeschef Vinnergi Systems (tidigare vd Maintrac)
bo.plym@vinnergi.se
070 291 65 64

Daniel Linder CTO
Daniel.linder@openinfra.com
0706668753