Vem är Johan Sandstedt?

Jag är 45 år och född i Jönköping men bor numera i Västerås tillsammans med min fru Camilla och våra 2 tonåringar Alexander och Emma. I grunden är jag utbildad elektriker samt högskoleingenjör med inriktning installation och elkraft. Jag flyttade till Västerås 1999 och började arbeta som fältserviceingenjör hos ABB Generation. Det var en väldigt lärorik och spännande tid där jag fick möjlighet att lära mig mycket och arbeta tillsammans med många duktiga personer med lång branscherfarenhet. Det var roligt att få en möjlighet att i arbetet resa mycket och uppleva olika platser och kulturer. Jag började arbeta som projektledare 2006 och sedan 2011 har jag varit projektledare för nyckelfärdiga transformatorstationer. Fått möjligheten att arbeta med flera typer av olika anläggningen som exempelvis kärnkraft, vattenkraft och vindkraft och flera olika slutkunder som Vattenfall, E.ON, Billerudkorsnäs, SSAB och SVK med mera.

Hur ser du på ditt nya uppdrag?

Jag ser fram emot mitt nya uppdrag som regionchef hos Vinnergi. Det ska bli roligt att få vara med på resan som Vinnergi startat och tillsammans med övriga medarbetare fortsätta utveckla Vinnergi till ett bolag som skapar kundvärde och att skapa en arbetsplats där alla trivs och får möjlighet att utvecklas. Vi jobbar ju verkligen i en samhällsviktig bransch och där behovet av våra tjänster är väldigt stort 25-30 år framåt i tiden.

Hur är du som ledare?

Jag är en trygg ledare som tycker det är viktigt att alla trivs på arbetet och känner att det är vi tillsammans som skapar resultat. Jag vill vara en tillgänglig ledare och skapa en atmosfär inom gruppen som gör att man kan ha en öppen dialog och att vi alla tillsammans hjälps åt för att lösa de utmaningar vi kommer att ställas inför. Jag tycker också att det är viktigt att föregå med gott exempel och verkligen visa att vi som företag och individer respekterar varandra och varandras olikheter och står upp för alla människors lika värde.

Vad är din bild av Vinnergi?

Jag har fått ett riktigt fint välkomnande av mina medarbetare och det har känts väldigt kul att komma till jobbet varje morgon den första veckan. Vinnergi är ett bolag som arbetar inom flera samhällsviktiga branscher och har en tydlig vision om vart man är på väg. Vinnergi verkar vara ett bolag med stark vilja att samarbeta och man främjar verkligen för samarbete mellan olika regioner och affärsområden inom bolaget. Jag tycker redan jag märker att det är en fin sammanhållning och att det är ett öppet klimat för dialog och lätt att samverka med alla oavsett vilken position man har i bolaget.

Hur lägger du upp första månaden på nya jobbet?

Det kommer bli stort fokus på att lära känna mina medarbetare inom gruppen och mina kollegor i de andra regionerna. Vi kommer inom Power Mitt genomföra två workshops med start nästa vecka för att tillsammans prioritera våra fokusområden den närmsta tiden vilket känns som en bra start för oss i gruppen att lära känna varandra. Kommer också lägga en del tid på att lära mig de olika affärssystemen som vi använder inom Vinnergi. Eftersom elkraftbranschen är inne i en väldigt expansiv fas kommer vi också fokusera på vårt arbete med att rekrytera ny personal som vill arbeta i denna roliga bransch och utvecklas tillsammans med oss. Vi fokuserar på att anställa både personer som är nya i branschen och personer med lite mer erfarenhet. Känns såklart roligt att arbeta i en bransch och ett företag där det finns stora möjligheter till nyrekrytering.

Vad gör du helst en ledig dag?

Jag startar gärna dagen med fysisk aktivitet som exempelvis ett gympas eller en badmintonmatch. Uppskattar även att vara ute i naturen, på sommaren gärna ute på Mälaren med vår lilla motorbåt. Sen avslutar jag gärna dagen med en god middag tillsammans med familjen och en bra film framåt kvällen.

För mer information, kontakta gärna
Johan Sandstedt, Regionchef Vinnergi Power Mitt
+46 73 078 6466
johan.sandstedt@vinnergi.se