Vinnergi tecknar avtal med Trafikverket för ett Opto 2.0-projekt

Vinnergi har fått förnyat förtroende från Trafikverket och nyligen tecknat avtal gällande ytterligare ett Opto 2.0-projekt, denna gång sträckan mellan Borlänge och Malung. Opto 2.0 är ett nytt uppgraderat fibernät vars syfte är att säkerställa uppkopplingen längs med järnvägen och förbereda inför framtidens ökade krav på nätkapacitet. Det här blir det tredje Opto 2.0-projektet som Vinnergi utför tillsammans med Trafikverket. Avtalet gäller med start 8 december i år och sträcker sig fram till 31 december 2024.

Att vinna Opto-projektet Borlänge-Malung känns helt fantastiskt! Efter en jobbig start har vi nu fått till en organisation med bra sammanhållning, rätt kompetens och inställning. Därför ser jag verkligen fram emot att göra detta projekt ihop med vårt nya sammansvetsade team här på Rail, säger Lisa Teodorsson Teleprojektör på Rail.

För mer information, kontakta gärna
Emma Rudh, Affärsområdeschef Rail Vinnergi
073-07 16 787
emma.rudh@vinnergi.se

Framtidsintegratören Vinnergi är en teknikpartner som erbjuder konsulting och tjänster inom samhällsinfrastruktur som telekom, energi och fastighetsteknik. Bolaget är värderingsstyrt med 400 medarbetare på 26 orter och omsätter cirka 800 miljoner kronor. Huvudkontor ligger i Linköping och bolaget är delvis medarbetarägt.

09 december, 2021 | Notis, Rail

Kanske är du också intresserad av: