Tomtprojektering för fiberanslutning

Fiberrullar

På uppdrag av Dala Energi har Vinnergi utfört tomtprojekteringar hos över 1 500 fastighetsägare, mestadels privatpersoner, som beställt fiberanslutning i regionen. Tomtprojekteringar kan dock ta väldigt lång tid att genomföra om det inte görs på ett smart sätt.

Digitaliserad tomtprojektering för fiberanslutning

Vinnergi effektiviserar planeringen och besöket hos fastighetsägaren genom att digitalisera hela processen, och använder en surfplatta i fält som dokumentationsverktyg. Det här gör att varje projektörer kan genomföra cirka 60 tomtprojekteringar per vecka, och hela arbetet flyter på i högt tempo. Detta underlättar i sin tur överlämningen till entreprenörerna som ska installera fiberanslutningen, och gör deras arbete smidigt och kostnadseffektivt.

Det centrala i denna lösning är själva besöket hos fastighetsägaren. Den digitaliserade arbetsprocessen gör att det går snabbt att hitta de bästa lösningarna för projektering både utom- och inomhus. Innan projektören avslutar besöket hos fastighetsägaren, godkänns och signeras det aktuella tomtprojekteringsunderlaget av fastighetsägare och projektör elektroniskt i fält. I samma ögonblick blir underlaget tillgängligt för entreprenören som ska installera.

Vinnergi har genomfört över 1 500 tomtprojekteringar på kort tid tack vare sin digitala lösning med en surfplatta, vilket snabbar upp processen och gör den enklare för alla som är med i projektet. Med Vinnergi som teknikpartner går tomtplaneringen snabbare och smidigare – och blir mer kostnadseffektiv för alla.

Rebecka Olsson

Dala Energi

Snabbt, smidigt och kostnadseffektivt

Genom detta digitala arbetssätt får alla intressenter (nätägare, fastighetsägare och entreprenörer) i byggprocessen en snabb, smidig och kostnadseffektiv lösning gällande tomtprojektering.

Fakta om projektet

Plats: Leksand, Rättvik, Gagnef och Säter Kommun
Uppdragsgivare: Dala Energi
Segment: Fibernät
Period: 2018- pågående

Kontakt Vinnergi

Namn: Jonas Widén, Regionchef Communicate Mitt
Telefon: +46 725 67 16 35
Mail: jonas widen@vinnergi.se

Vill du veta mer?

  Växel: +46101024400

Kanske är du också intresserad av: