Fredrik Winbladh: ska paketera säkerhetslösningar

Fredrik Winbladh berättar om sin nya roll som regionchef för säkerhet på affärsområde Communicate, där hans främsta uppdrag är att paketera smarta säkerhetslösningar för kunderna. Vilka erfarenheter tar han med sig från sin tidigare karriär som ubåtsofficer, vad var det som lockade honom att börja på Vinnergi och hur ser han på de hårda krav som ställs på säkerhet idag?

Vad ska du göra i din nya roll på Vinnergi?
Jag ska arbeta med säkerhet och paketera erbjudanden för våra kunder. Området säkerhet är brett och berör många olika områden och nivåer i våra kunders verksamhet, och vi arbetar redan inom många områden idag. Det är dock viktigt att helheten hänger ihop, att delkomponenterna stödjer varandra för att uppnå bästa resultat. Det finns ett antal lagar som reglerar säkerhet, som blir allt viktigare i vårt samhälle. För oss som arbetar med samhällskritiska verksamheter kommer kraven på att bibehålla leveranser över tid bli allt hårdare. Vår digitala infrastruktur är en viktig och kritisk leverans som måste fungera i vardagen, vid förändringar och vid kriser. Det är något vi kan hjälpa till med och stötta våra kunder i.

“Allra främst attraherades jag av företagskulturen och den höga expertisen som Vinnergi besitter, och det känns ärofyllt att vara del av en sådan sfär”

Varför valde du att börja på Vinnergi?
Allra främst attraherades jag av företagskulturen och den höga expertisen som Vinnergi besitter, och det känns ärofyllt att vara del av en sådan sfär. Jag lockades också av Vinnergis intressanta tillväxtresa och hur vi kan dra nytta av den gemensamma kraften hos våra olika affärsområden. Vidare ser jag även att Vinnergi är rätt positionerade att hjälpa våra kunder att möta utmaningarna och fånga möjligheterna som kommer med de förändringar vårt samhälle står inför. Jag upplever att vi ligger rätt i tiden och besitter den kompetens och erfarenhet som efterfrågas.

Vilka erfarenheter tar du med dig till Vinnergi från tidigare i din karriär som till exempel ubåtsofficer?
Att laget är viktigare än jaget. Uttrycket att ”sitta i samma båt” kommer till sin spets ombord på en ubåt där varje person är lika viktig och man hjälps åt för att lösa uppgiften. I min nya roll är jag beroende av mina kollegor och deras kompetenser där vi måste arbeta tätt tillsammans. Jag har stor respekt för varje individs olika kompetenser och tar till mig inspel från alla håll för att få den bästa samlade kraften. Från min roll som ubåtsofficer har jag självklart ett gediget säkerhetstänk och har historiskt haft lätt att identifiera sårbarheter och risker i olika analyser. Det finns i mitt DNA. Jag har inte helt släppt Försvarsmakten, någon gång per år tjänstgör jag och får ytterligare möjlighet att ta med mina erfarenheter på båda hållen.

Jag tar även med min erfarenhet av att bygga ett bredbandsföretag. Genom det har jag samlat kunskaper inom att bland annat svetsa fiber, projektera, sälja, avtalshantering, entreprenad samt inplacering i telestationer i Sverige och Danmark. Den praktiska erfarenheten och historiken ger mig stor förståelse för dagens utmaningar i branschen.

Vad gör du helst en ledig dag?
Jag arbetar ideellt som chef för Sjöräddningssällskapets station i Barsebäckshamn i Öresund, vilket tar en del av min lediga tid på kvällar och helger med administrativa uppgifter och övningar. Jag arbetar tillsammans med 25 fantastiska sjöräddare som håller jour dygnet runt årets alla dagar helt utan ekonomisk ersättning. Den lön vi får är uppskattningen från de vi hjälper.

Utöver det försöker jag hålla mig i fysisk form genom landsvägscykling. När vädret tillåter kommer jag cykla till jobbet vilket blir cirka 5 mil tur och retur, och det motsvarar ett lagom spinningpass. Jag har även en stor passion för skidåkning utför med slalom- eller telemarkskidor och hittar gärna nya ställen att åka till. Av de platser jag hittills besökt är Whitefish Montana USA det bästa jag varit med om.

21 februari, 2022 | Notis, Nyhet

Mer information inom Fredrik Winbladh: ska paketera säkerhetslösningar

Nu blir Maintrac Vinnergi Systems
Nu blir Maintrac Vinnergi Systems

Nu kopplar vi ihop oss helt med Vinnergi. Från och med 1 december byter vi namn från Maintrac till Vinnergi Systems. Som systemintegratör på Vinnergi kommer vi kunna hjälpa fler branscher att bli smartare, och tillsammans kan vi numera skapa ett ännu mer uppkopplat och effektivt samhälle. Frågor? Kontakta vd Bo Plym på bo.plym@vinnergi.se Vill du …

Så minimerade Hedemora Energi reaktiva effektförluster – ny innovation från Vinnergi
Så minimerade Hedemora Energi reaktiva effektförluster – ny innovation från Vinnergi

Bild: HMI och PLC monterad i kontrollskåpet   Reaktiv effekt belastar elnäten och kan leda till straffavgifter för dig som nätägare. Nu har Vinnergi tagit fram en ny innovativ mjukvara för Hedemora Energi. Den reglerar den reaktiva effekten, ökar överföringskapaciteten och sänker kostnaderna. En smart investering för framtiden. Reaktiv effekt är som skummet på ett …

5 anledningar till att IT- och Telekombranschen behöver beteendekompetens
5 anledningar till att IT- och Telekombranschen behöver beteendekompetens

Därför kan IT- och Telekomprojekt bli mer framgångsrika med beteendekompetens Med dagens snabba utveckling och AI-teknikens framfart kan vi snart bortse från den mänskliga faktorn. Eller? Tvärtom. Genom att kombinera teknik och beteendevetenskap tar Vinnergi fram träffsäkra lösningar inom IT och telekom – gjorda av människor, för människor. Här får du reda på hur tekniktäta …

Vinnergi och Arqly ingår strategiskt samarbete för nyckelfärdig lösning
Vinnergi och Arqly ingår strategiskt samarbete för nyckelfärdig lösning

Vinnergi och Arqly ingår nu ett strategiskt samarbete för att erbjuda kunder innovativa lösningar inom byggprojektering. Partnerskapet kombinerar Vinnergis fastighetstekniska expertis med Arqlys visionära arkitektoniska insikter. Resultatet? Fullservice från start till mål, som klippt och skuret för både det lilla och stora fastighetsprojektet. Det strategiska samarbetet mellan Arqly och Vinnergi betyder att bolagen nu skapar …

Varför bygga batteripark? Här är de 3 viktigaste anledningarna
Varför bygga batteripark? Här är de 3 viktigaste anledningarna

Bildtext: Konceptbild på batteripark (shutterstock.se) Varför bygga batteripark? Här är de 3 viktigaste anledningarna Du vet förstås att energin behöver bli fossilfri. Och att sol- och vindkraft är en del av lösningen. Men vad händer när det inte blåser eller solen inte skiner? Eller när förnybar energi ger väldigt volatil energiproduktion? Då behövs batteriparker. De …