FÖRSLAGET: MILJARDPAKET TILL BREDBANDSUTBYGGNADEN

Över 2 miljarder kronor föreslår Regeringen ska satsas från 2021 till 2025 på att öka utbyggnadstakten av bredband i hela landet. Beskedet välkomnas av Teknikkonsultbolaget Vinnergi som menar att det är en viktig förutsättning för att fibernäten ska kunna fortsätta byggas ut.

Regeringen föreslår att det satsas ytterligare 1,4 miljarder kronor år 2021, 500 miljoner kronor år 2022 och därefter 100 miljoner årligen under 2023 till 2025 på utbyggnaden av bredband i hela Sverige. Förslaget välkomnas av teknikpartnern Vinnergi som förutom med det tekniska och praktiska även stöttar Sveriges fibernätägare med affärsutveckling, drift, säkerhetsfrågor och olika strategiarbeten. Med stödet kan förutsättningarna för att åstadkomma bredbandsutbyggnad i hela landet förbättras.  

 – Sverige behöver ha bredband i världsklass. Det är en förutsättning för att kunna tillvarata digitaliseringens möjligheterTillgång till bredbandsuppkoppling är en grundläggande förutsättning för ett demokratiskt samhälle i en globaliserad och digitaliserad värld. Med regeringens förslag kan utbyggnadstakten av både fast och trådlöst bredband förbättras, säger Lars Cronehag affärsområdeschef på Vinnergi.   

Idag omsätter Vinnergi omkring 330 miljoner kronor och har drygt 300 medarbetare på 22 olika orter. Vinnergi är expert på fiber och har bland annat varit med och bidragit till den nya fiberbranschstandarden Robust fiber. 

Vi ser oss som omtänksamma framtidsintegratörer som är med och realiserar smarta samhällen. Vår uppmaning är att redan nu börja agera, vi vet att när det väl finns medel att söka vinner den som är bäst förberedd med professionella underlag, säger Pierre Wallgren, VD på Vinnergi. 

För mer information, kontakta gärna: 

Lars Cronehag, affärsområdeschef inom Communicate på Vinnergi
lars.cronehag@vinnergi.se
0703039018‬

Pierre Wallgren, vd Vinnergi
pierre.wallgren@vinnergi.se
0709396964‬