Katarina Zetterberg är ny regionchef för Stockholm inom affärsområdet Communicate från och med 1 december.

Vem är du Katarina Zetterberg?

Jag är en skrattglad och stundtals energisk person, som älskar möten mellan människor. Skolad av Ericsson och Telia, och varit med i branschen hela vägen från när mobilerna kostade över 30.000 kr och samtal kostade 6 kr/minuten. Och ja, prata var det enda man kunde använda mobilen till på den tiden. Sen har jag även jobbat på teknikkonsultbolag både som konsultchef och säljansvarig. Senast kommer jag från ett tyskt familjeägt bolag som säljer licenser och konsulttjänster för business integration.

Hur ser du på ditt nya uppdrag som regionchef för affärsområdet Communicate i Stockholm

Ett uppdrag med stora möjligheter. I regionen finns stora spännande aktörer, och Vinnergi har ett gott rykte och mycket omtyckt personal. Det i kombination med att det händer en massa saker i vår bransch just nu gör att vi ska hålla oss i framkant och konstant vara på näthinnan hos våra kunder, och se till att vara aktiva hos potentiella kunder. Vi ska växa i regionen, hos kunder och med fler medarbetare hos oss. Vi vill bli fler konsulter i Stockholm!

Hur är du som person och ledare?

Mina ledord har länge varit mod, kreativitet och samarbete. Sen är det superintressant att diskutera vad det faktiskt innebär. Innovativa lösningar kräver både mod och samarbete, och det är oftast vad kunderna är intresserade av. Och det kan vi bara hitta tillsammans.

Jag är absolut ingen specialist, det behöver jag hjälp med. Det jag har kunnat om tekniken i detalj är hemskt föråldrat, men jag kan förstå hur det hänger ihop och systematiken i det. Kompetensen och erfarenheten som konsulterna har är det som vi behöver använda när vi pratar med våra kunder.

Vad är din bild av Vinnergi?

Det är fantastiskt att få möta ett bolag som delar dina värderingar och som också lever dem. Att våra konsulter och kunder är det absolut viktigaste som vi har, att vi ska tillföra ett mervärde både till oss själva och till våra kunder. Att våga göra saker, ha tempo, att vi är genuina och långsiktiga. Äntligen stämde tajmingen och jag är otroligt glad för att få börja på Vinnergi. Det ska vara roligt att gå till jobbet, det verkar det vara på Vinnergi. Kämpigt är det stundtals, desto viktigare då att ha en gediget bra plattform och veta att man har stöd av arbetskamrater och ledning.

Hur lägger du upp din första vecka på nya jobbet?

Jag vill prata med våra konsulter i Stockholm, och mina kollegor. Det är konstigt att inte kunna träffa alla, att behöva jobba mycket hemifrån, men jag är också van att ha medarbetare och arbetskamrater på annan ort. Nästa prio blir kunderna förstås, men då vill jag sätta mig in i de olika affärerna först. Ha mer kunskap. Sen antar jag att det är en del nya system att lära sig?

Vad gör du helst på en ledig dag?

Alltså, jag älskar att vara ute på kringliga stigar i kuperad terräng. Traillöpning är min passion. Då får man ha med sig fika för helst ska man vara ute länge, mestadels i mystempo. En stund träning vill jag få in på en ledig dag, och massor av slappa. Se på film och läsa bok och äta choklad. Jag är nyligen inflyttad till Odenplan i Stockholm, och hade tänkt mig vara mer social och göra mer kulturella saker, men nu har det mest blivit stillsamt hemma och det är också rätt skönt.

Finns också att lyssna på där poddar finns 🎧 iPhone | Android | Spotify