Ivan Mladenovic är ny regionchef för Vinnergi Communicate väst sedan 1 mars.

Vem är Ivan Mladenovic?
Jag är född och uppvuxen i Göteborg och bor i en lägenhet i centrala Göteborg med min sambo och våra härliga tvillingar, Vanja och Milo, som fyller sju om några månader. Som person är jag ärlig mot andra och mig själv vilket innebär att jag har självinsikt och förstår mina starka sidor och tillkortakommanden. På det sättet hoppas jag också att jag modig i kommunikationen.

Jag kommer från tekniksidan på Telia, när internet var i uppgångsfas, och har kanske en något romantisk bild av teamet jag tillhörde, RouterGruppen, men att få ta del av kompetensen som de gamla rävarna besatt var otroligt utvecklande. Min vetgirighet gav dem troligtvis ett och annat grått hårstrå. Nästa utmaning var att starta upp Göteborgskontoret för KPNQwest. Det varade dock alldeles för kort då verksamheten lades ner i samband med börskraschen 2002. På KPNQWest hade jag förmånen att jobba med några av internets svenska pionjärer som därefter gick vidare och utvecklade bla NetNod, LINX och PTS. Jag hamnade på Canon lite av en slump och blev kvar i 18 galna och härliga år i olika befattningar från KAM till försäljningschef.

Hur ser du på ditt nya uppdrag?
Jag tycker Vinnergi är väl positionerade och vill sticka ut i mängden. Jag ser mitt uppdrag som mångfasetterat. I dessa pandemitider behöver vi ta extra hänsyn till hur medarbetarna mår och samtidigt ha stark kundfokus och vara duktiga på att påvisa kundnytta och värde med vårt erbjudande och tjänster. Ett av målen är tillväxt där vi behöver vara aktiva hos våra kunder och potentiella kunder. Branschen är, och har varit, i ordentlig teknikutveckling inte minst nu med 5G, IoT och digital transformation. Min förhoppning är att vi skall behålla våra duktiga konsulter och projektledare och växa ytterligare de kommande 2-3 åren. Jag får sticka ut hakan och säga att affärsområdet Communicate Väst skall växa med minst 50% inom två år.

Hur är du som ledare?
Jag är målfokuserad, drivs av att utveckla affärer och duktig på att bygga relationer. Samtidigt anser jag att ett bra företag också måste byggas på mjuka värden; att kollegorna mår bra, är uppskattade, entusiastiska och känner engagemang och vill och önskar bidra till företagets utveckling. Ett naturligt steg är att bygga Teamkänsla genom att jobba med och för teamet. Vinnergis tydliga fokus på medarbetare och humankapital är helt i linje med mina värderingar och också en av orsakerna till att jag är här. Till syvende och sist så ligger rak och tydlig kommunikation, med högt i tak, och högt kundfokus på min agenda. Jag tar mitt uppdrag med en ordentlig nypa ödmjukhet.

Vad är din bild av Vinnergi?
Min första tid har varit bra, intensiv och lärorik. Det finns två saker som sticker ut lite extra: Bemötandet: En genuint utsträckt hand att stötta och hjälpa till, där skrattet också alltid är nära till hands. Kompetens: I grund och botten kommer jag från tekniksidan och kompetensnivån både i bredd och djup är imponerande.

Hur lägger du upp första månaden på nya jobbet?
Medarbetarna har högsta prioritet. Vi har haft ett första samtal över telefon och nästa steg är att boka in TEAMs-möten, i dessa pandemitider, med alla medarbetare så att dem får lära känna mig lite bättre och jag dem. Kunderna har självklart också prioritet, där har vi löpande avstämningar så att jag så snabbt som möjligt får inblick och kan skapa relation. En rolig detalj är att första kundmötet var dag ett på Vinnergi. Löpande är det också nya system och processer att sätta sig in i.

Vad gör du helst en ledig dag?
Som pappa till tvillingar, Vanja och Milo, finns det inget bättre än att hitta på bus och annat roligt med dem. Jag, precis som alla andra, hoppas att vi får slut på pandemin så vi kan träffa våra nära och kära och kramas. Om sommaren kan räknas till lediga dagar så åker vi gärna till Belgrad i Serbien, där många av mina släktingar bor, och till vårt sommarhus i Montenegro i den lilla pittoreska byn Sveti Stefan (Sankt Stefan) vid Adriatiska havet. Förutom sol, bad och mat, i alldeles för stora mängder, njuter vi av det stilla och genuina livet och tar efter byborna med att ta dagen som den kommer.

För mer information, kontakta gärna
Ivan Mladenovic, Regionchef Vinnergi Communicate Väst
+46 73 802 3155
ivan.mladenovic@vinnergi.se