Martin Ansell-Schultz: En kraft för Vinnergis energiomställning

Martin Ansell-Schultz påbörjade sin tjänst som Affärsutvecklare på Vinnergi i början av februari 2022, och kommer närmast från Tekniska Verken i Linköping.
I den nya rollen som affärsutvecklare inom förnyelsebara energisystem kommer Martin Ansell-Schultz bidra med spets och nätverk för att tydliggöra Vinnergis kunderbjudanden inom energiomställning.

Vad ska du göra i din nya roll på Vinnergi?
Det handlar i korthet om att vidareutveckla Vinnergis hållbarhetsarbete. Till en början genom att förtydliga vårt kunderbjudande inom den energiomställning som pågår, för att samhället ska kunna möta hållbarhetsmålen. Jag ska gå i täten för det arbetet, vilket innebär att jag kommer utbilda och affärsutveckla, men framför allt vara en resurs och en kraft i den omställningen inom företaget. Jag kan också vara en första kundkontakt för de här frågorna.

“Sällan har jag mött ett företag vars erbjudande befinner sig i en så perfekt storm inför den energiomställningen som vi står inför”

Hur ser du på ditt nya uppdrag?
Jag är grymt taggad och ödmjuk! Alltså, det här är ju verkligen ett stort intresse för mig och något jag tycker är kul på riktigt. Man märker liksom att man hittat rätt när man sitter och googlar i ämnet på fritiden. Att nu få komma in i en teknikkonsult-roll känns väldigt stimulerande och utvecklande. Jag har sällan mött ett företag vars erbjudande befinner sig i en så perfekt storm inför den energiomställning samhället står inför. Med det menar jag att Vinnergis affärsområden Power, Living och Communicate täcker mycket viktiga delar för att möjliggöra en omställning, och kan på så vis skapa ett större kunderbjudande.

Vilka möjligheter finns inom detta område?
På grund av den pågående energiomställningen och utfasningen av fossila bränslen inom fordonsflottan och industrin, förväntas nationen fördubbla elanvändningen fram till år 2045. På så vis kommer det finnas mängder av möjligheter både inom förnybar och traditionell elproduktion framöver. Det skulle även vara intressant att utforska och utveckla kunderbjudanden inom efterfrågeflexibilitet, som handlar om att i första hand industri- och fastighetsbolag kan få betalt för att inte använda el när det bara finns lite tillgänglig eleffekt på marknaden.

Vilka erfarenheter tar du med dig till Vinnergi från tidigare i din karriär?
Jag har dels erfarenhet från sälj- och marknadsföring samt projektledning och dels samlat på mig goda insikter i energimarknaden. Man kan väl säga att hela min utbildnings- och arbetslivsbakgrund, via exjobb på E.ON i Malmö, managementkonsulting på EY i Stockholm med flera uppdrag inom energisektorn, kundansvar inom EPC-projekt på Schneider Electric och nu senast rollen som affärsutvecklare och dotterbolags-vd på Tekniska verken i Linköping, har förberett mig på den här uppgiften.

Varför valde du att börja på Vinnergi?
Jag ville utvecklas genom en ny utmaning, och lockades av Vinnergis framåtanda, stora medarbetarfokus, korta beslutsvägar, och att man som anställd faktiskt kan vara med och påverka bolagets utveckling. Det känns väldigt motiverande. Dessutom förstod jag att man har riktigt kul på jobbet på Vinnergi – det ville jag också ha!

Vad gör du helst en ledig dag?
Jag är en generalist och mångsysslare som gärna fixar med huset, umgås med vänner, tränar på gym, crossfit eller löpning. Barnen är ännu inte så stora att de har så många aktiviteter att skjutsas till, utan vi brukar ofta leka ihop på fritiden. Sen har jag ju årskort på parken i Norrköping sedan många år – mitt hjärta klappar för IFK Norrköping!

Vill du veta hur ditt företag kan minska sitt klimatavtryck med hjälp av Vinnergi?

Kontakta gärna:
Martin Ansell-Schultz, Affärsutvecklare Vinnergi Power
+46 73 054 0341
martin.ansell-schultz@vinnergi.se

Framtidsintegratören Vinnergi är en teknikpartner som erbjuder konsulting och tjänster inom samhällsinfrastruktur som telekom, energi och fastighetsteknik. Bolaget är värderingsstyrt med 400 medarbetare på 26 orter och omsätter cirka 800 miljoner kronor. Huvudkontor ligger i Linköping och bolaget är delvis medarbetarägt.

14 februari, 2022 | Nyhet

Kanske är du också intresserad av:

Vinnergi säkrar ramavtal med Umeå kommun för styr och övervakning
Vinnergi säkrar ramavtal med Umeå kommun för styr och övervakning

Vinnergi har vunnit ett ramavtal för Styr och Övervakning med Umeå kommun. Detta avtal kompletterar vårt nuvarande avtal inom el- och tele, vilket gör att vi kommer kunna vara med på fler fronter i kommunens byggnadsprojekt. Vad vinner Umeå kommun på att vi är med på fler fronter i projekt? El och Styr samverkar kring …

Vinnergi inleder samarbete med EnergiEngagemang
Vinnergi inleder samarbete med EnergiEngagemang

Vinnergi fortsätter att växa inom solkraft och energilager och tecknar ett nytt samarbetsavtal med en av Sveriges ledande aktörer inom området; EnergiEngagemang. EnergiEngagemang startades 2012 och har sina rötter i Södermanland. De är idag en av de ledande aktörerna inom solenergi och energilagring i Sverige. De är specialiserade lantbruk-, fastighets- och markinstallationer och driver företag …

Nu blir Maintrac Vinnergi Systems
Nu blir Maintrac Vinnergi Systems

Nu kopplar vi ihop oss helt med Vinnergi. Från och med 1 december byter vi namn från Maintrac till Vinnergi Systems. Som systemintegratör på Vinnergi kommer vi kunna hjälpa fler branscher att bli smartare, och tillsammans kan vi numera skapa ett ännu mer uppkopplat och effektivt samhälle. Frågor? Kontakta vd Bo Plym på bo.plym@vinnergi.se Vill du …

Så minimerade Hedemora Energi reaktiva effektförluster – ny innovation från Vinnergi
Så minimerade Hedemora Energi reaktiva effektförluster – ny innovation från Vinnergi

Bild: HMI och PLC monterad i kontrollskåpet   Reaktiv effekt belastar elnäten och kan leda till straffavgifter för dig som nätägare. Nu har Vinnergi tagit fram en ny innovativ mjukvara för Hedemora Energi. Den reglerar den reaktiva effekten, ökar överföringskapaciteten och sänker kostnaderna. En smart investering för framtiden. Reaktiv effekt är som skummet på ett …

5 anledningar till att IT- och Telekombranschen behöver beteendekompetens
5 anledningar till att IT- och Telekombranschen behöver beteendekompetens

Därför kan IT- och Telekomprojekt bli mer framgångsrika med beteendekompetens Med dagens snabba utveckling och AI-teknikens framfart kan vi snart bortse från den mänskliga faktorn. Eller? Tvärtom. Genom att kombinera teknik och beteendevetenskap tar Vinnergi fram träffsäkra lösningar inom IT och telekom – gjorda av människor, för människor. Här får du reda på hur tekniktäta …