Frihet, eget ansvar och utveckling – så är det att vara konsult på Vinnergi

Hur är det att jobba på Vinnergi? Migrationsledarna Amanda Palmgren och Johan Jensen berättar om sina egna erfarenheter av H.E.R.O-kulturen, möjligheten att påverka och hur det faktiskt är att vara en (ovanlig) teknikkonsult här.

Efter examen sökte sig Amanda och Johan till Vinnergi. Idag jobbar de som migrationsledare där de hjälper Telia att flytta all kunddata från ett gammalt system till en ny gemensam plattform. Och just konsultlivet är något de gillar.

Som konsult kan du styra din personliga utveckling i ganska stor utsträckning och du slutar aldrig heller att lära dig saker. Det är naturligt att du får nya uppgifter och uppdrag, så det blir aldrig tråkigt. På Vinnergi jobbar kollegorna med många olika saker under samma tak, och det är kul eftersom man kan lära mycket av varandra eller dra lärdomarna bara genom att vara på kontoret, berättar Amanda.

På Vinnergi omvandlas deras kompetens till träffsäkra kundlösningar

Amanda och Johan har gått Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer. En rätt ovanlig utbildning. Där har de lärt sig kombinera två vetenskaper som kan tyckas stå milslångt från varandra. Men icke. För faktum är att det är en riktigt grym kombo – särskilt i deras projekt på Vinnergi.

Med det beteendevetenskapliga i ryggen är det lättare att förstå den mänskliga faktorn bakom kundens behov och ta fram en mer träffsäker lösning, säger Johan.

Jag lockades av att jobba i projekt som har att göra med samhällsviktiga funktioner. Och eftersom Vinnergi har en hel del uppdrag på telekomsidan så är det just något jag fått göra. Det känns bra att vara med och bidra! fortsätter Amanda.

H.E.R.O-kulturen – en naturlig del av konsultlivet

Vinnergi är ett platt, öppet och medarbetarägt företag som erbjuder sina anställda att vara med att påverka. Företagskulturen H.E.R.O, som står för Happy, Explore, Ready och Open, har medarbetarna till exempel själva varit med att ta fram. Den är en del av konsulternas arbetsvardag och har bakats in i allt från utvecklingssamtal till hur bolaget gör affärer. Dessutom uppmuntrar värdegrunden medarbetarna till självledarskap, att ta egna initiativ och komma med idéer.

Du har väldigt stor frihet under ansvar här och det är just det som är så härligt. Om du har idéer och förslag så tas de tillvara på genom till exempel konceptet Vinnovation. Om man vill kan man själv vara med och driva idén vidare, eller så tar någon annan tag i den. Bara det är ju verkligen Explore och Open, säger Johan.

Får bidra och utvecklas – även som nyanställd

Redan som nyanställd på Vinnergi får du möjlighet att bidra till utveckling – både av dig själv och företaget, men också till samhället i stort.

Du får vara med och göra saker även om du kanske är ny i den här branschen. Du blir tagen på allvar och känner att du faktiskt har någonting att bidra med. Dessutom är Vinnergi ett företag med sunda värderingar och som är trevligt att jobba hos, avslutar Amanda.

Finns också att lyssna på där poddar finns iPhone | Android | Spotifyx

Framtidsintegratören Vinnergi är en teknikpartner som erbjuder konsulting och tjänster inom samhällsinfrastruktur som telekom, energi och fastighetsteknik. Bolaget är värderingsstyrt med 400 medarbetare på 26 orter och omsätter cirka 800 miljoner kronor. Huvudkontor ligger i Linköping och bolaget är delvis medarbetarägt.

29 augusti, 2023 | HERO, Notis

Kanske är du också intresserad av:

Vinnergi säkrar ramavtal med Umeå kommun för styr och övervakning
Vinnergi säkrar ramavtal med Umeå kommun för styr och övervakning

Vinnergi har vunnit ett ramavtal för Styr och Övervakning med Umeå kommun. Detta avtal kompletterar vårt nuvarande avtal inom el- och tele, vilket gör att vi kommer kunna vara med på fler fronter i kommunens byggnadsprojekt. Vad vinner Umeå kommun på att vi är med på fler fronter i projekt? El och Styr samverkar kring …

Vinnergi inleder samarbete med EnergiEngagemang
Vinnergi inleder samarbete med EnergiEngagemang

Vinnergi fortsätter att växa inom solkraft och energilager och tecknar ett nytt samarbetsavtal med en av Sveriges ledande aktörer inom området; EnergiEngagemang. EnergiEngagemang startades 2012 och har sina rötter i Södermanland. De är idag en av de ledande aktörerna inom solenergi och energilagring i Sverige. De är specialiserade lantbruk-, fastighets- och markinstallationer och driver företag …

Så minimerade Hedemora Energi reaktiva effektförluster – ny innovation från Vinnergi
Så minimerade Hedemora Energi reaktiva effektförluster – ny innovation från Vinnergi

Bild: HMI och PLC monterad i kontrollskåpet   Reaktiv effekt belastar elnäten och kan leda till straffavgifter för dig som nätägare. Nu har Vinnergi tagit fram en ny innovativ mjukvara för Hedemora Energi. Den reglerar den reaktiva effekten, ökar överföringskapaciteten och sänker kostnaderna. En smart investering för framtiden. Reaktiv effekt är som skummet på ett …

5 anledningar till att IT- och Telekombranschen behöver beteendekompetens
5 anledningar till att IT- och Telekombranschen behöver beteendekompetens

Därför kan IT- och Telekomprojekt bli mer framgångsrika med beteendekompetens Med dagens snabba utveckling och AI-teknikens framfart kan vi snart bortse från den mänskliga faktorn. Eller? Tvärtom. Genom att kombinera teknik och beteendevetenskap tar Vinnergi fram träffsäkra lösningar inom IT och telekom – gjorda av människor, för människor. Här får du reda på hur tekniktäta …

Vinnergi och Arqly ingår strategiskt samarbete för nyckelfärdig lösning
Vinnergi och Arqly ingår strategiskt samarbete för nyckelfärdig lösning

Vinnergi och Arqly ingår nu ett strategiskt samarbete för att erbjuda kunder innovativa lösningar inom byggprojektering. Partnerskapet kombinerar Vinnergis fastighetstekniska expertis med Arqlys visionära arkitektoniska insikter. Resultatet? Fullservice från start till mål, som klippt och skuret för både det lilla och stora fastighetsprojektet. Det strategiska samarbetet mellan Arqly och Vinnergi betyder att bolagen nu skapar …