Under 11 veckor genomförde nyexaminerade elkraftsingenjören Sultan Aljabare sin LIA på Vinnergi. När LIA-perioden var över blev Sultan anställd och arbetar idag som elkraftsprojektör och beredare. I en intervju berättar Sultan om sin upplevelse av LIA-perioden, hur tiden på Vinnergi utvecklat honom samt vikten av Vinnergis kärnvärden H.E.R.O.

Vem är Sultan Aljabare?
Mitt namn är Sultan Aljabare och jag är nyexaminerad elkraftsingenjör. Jag genomförde min LIA på Vinnergi i Västerås under 11 veckor i våras, och efter min LIA blev jag anställd som elkraftsprojektör och beredare. Jag är en öppensinnad kille med ett stort intresse för teknik som sträcker sig tillbaka ända till när jag var liten.

“På Vinnergi utvecklas jag konstant”

Hur kommer det sig att du valde att göra din LIA på Vinnergi?
Jag var på jakt efter en LIA-plats där jag kunde samla erfarenhet och stärka både kunskap och kompetens inom elkraft. När jag fick reda på att det var möjligt att göra LIA på Vinnergi blev jag omedelbart intresserad och ansökte direkt om en LIA-plats.

Vad har varit det bästa med din LIA?
Det bästa med min LIA har varit att lära känna och få arbeta med trevliga, ödmjuka och hjälpsamma kollegor. De har mycket kunskap och erfarenhet, och av dem har jag lärt mig jättemycket som är värdefullt för mig i mitt jobb som elkraftsprojektör och beredare. Att jag genomförde min LIA på Vinnergi ledde till att jag idag är anställd, och jag ser fram emot att fortsätta utvecklas här.

Hur har din första tid som anställd sett ut?
För närvarande är jag under upplärning. Jag arbetar tillsammans med min mentor som vägleder mig i min nya yrkesroll så att jag framöver är redo att arbeta självständigt.

Hur har Vinnergi bidragit till din utveckling?
Jag har utvecklats väldigt mycket under tiden jag har varit på Vinnergi. Min LIA-handledare och mina kollegor har lärt mig mycket om yrkesrollen som projektör och beredare inom elkraft, och de har bidragit till att jag samlat på mig mycket kunskap och erfarenheter. På Vinnergi utvecklas jag konstant.

Vi strävar efter att alla medarbetare ska känna sig som vardagshjältar genom vår kultur H.E.R.O. Vad innebär Happy för dig och varför är det viktigt?
För mig handlar Happy om att arbeta tillsammans med kollegor som gör att man känner sig välkommen och som alltid är hjälpsamma, trevliga och har stor kompetens och erfarenhet. Det bidrar till en stark teamkänsla. Happy är också att arbeta på en arbetsplats med stort medarbetarfokus och som både stöttar och uppmuntrar till utveckling. Jag tycker att våra kärnvärden H.E.R.O. är viktiga för att det skapar en positiv atmosfär som engagerar och inspirerar till fortsatt utveckling, både för enskild medarbetare men även för företaget i stort.

Gör din LIA på Vinnergi