Från höger: Daniel Norrström, Kenneth Ljung, Charbel Tunc, Nijat Aliyev

Teknikpartnern Vinnergi resonerar annorlunda kring friskvård genom att kombinera det med tävling och välgörenhet. Vinnergi Move är bolagets rörelseinsats för välgörenhet där rekordmånga 235 medarbetare samlade ihop över 6300 träningstimmar tillsammans och genererade 63 000 kronor i välgörenhet. Genom att lägga till ett tävlingsmoment samt låta medarbetarna besluta var välgörenhet ska gå, skapas ett bra engagemang. Det vinnande kontoret, med flest träningstimmar per aktiv medarbetare, var Stockholmskontoren som nu väljer att skänka sin del av vinstsumman till Stockholms stadsmission.

Teknikpartnern Vinnergi omsätter omkring 340 miljoner kronor och har drygt 330 medarbetare på 25 olika orter. För att skapa gemenskap och få medarbetarna att röra på sig utvecklades Vinnergi Move – en friskvårdsaktivitet som kombineras med välgörenhet.

– Under Vinnergi Move tränar vi tillsammans i olika team och tävlar mellan kontoren under fyra veckor. Efteråt omvandlas träningstimmarna till pengar som skänks till olika välgörenhetsändamål. Det har visat sig att receptet med att blanda friskvård, välgörenhet och krydda det med tävling verkligen engagerar, berättar Pierre Wallgren vd på Vinnergi.

Under 2020 utvecklades Move för att bidra med mer regional välgörenhet och ett nytt tävlingsmoment. De tre kontoren som tränat flest timmar per aktiv medarbetare får dela på den totala summan och välja ut var pengarna ska gå till. Det vinnande kontoret under hösten var Stockholm.

– Jag tror att vi på Stockholmskontoren vann för att det är väldigt många av oss som rör på mycket oss dagligen. Speciellt har kollegorna på Alviks-kontoret verkligen lyckats få in imponerande många timmar. För oss var det viktigt att inte bara registrera de timmar vi tränar hårt som exempelvis kampsport eller löpning. Utan det gäller att hitta tillfällen och aktiviteter som får oss att röra på oss mer i vardagen, som att välja att promenera eller cykla till jobbet, säger Daniel Norrström som arbetar som uppdragsledare i Stockholm och som ansvarade för Vinnergi Move för de två kontoren i staden.

Vinnergi Move genomförs ett par gånger varje år och är en del av bolagets hållbarhetsarbete. För varje träningstimme donerar Vinnergi 10 kr. Totalt engagerade 235 medarbetare sig och tränade tillsammans över 6300 timmar. Det resulterade i 63000 kronor i välgörenhet.

– Forskning visar att medarbetare som rör på sig mår bättre, presterar bättre och upplever mindre stress. Det här är vårt sätt att försöka få fler att engagera sig i sin egen hälsa och välbefinnande och samtidigt göra världen lite bättre, avslutar Pierre Wallgren.

För mer information, kontakta gärna

Pierre Walgren, vd Vinnergi
pierre.wallgren@vinnergi.se
070 939 6964

Vinnergi är ett teknikpartner med 330 medarbetare och en omsättning på 350 miljoner. Företaget bildades år 2019 efter sammanslagningen av elkonsultbolaget Ikkab och teknikkonsultbolaget We-consulting. Idag finns Vinnergi på 24 orter i Sverige samt i Oslo och erbjuder konsulttjänster inom samhällsinfrastruktur som telecom, fiber, elkraft och fastighetsteknik. Bolaget, som har sitt huvudkontor i Linköping, ägs till 40 procent av medarbetarna.